Veelgestelde vragen

Hoeveel is 6kg was?

Gemiddeld gezien verzamel je als volwassene ongeveer 6kg was op 7 à 10 dagen.

Wanneer komen jullie mijn was ophalen?

Wanneer dat voor jou het beste uitkomt! Selecteer het gepaste tijdslot tijdens het afrekenen, en wij komen die avond tussen 19u en 22u bij je langs. Je kan een ophaling wel uitsluitend voor vandaag of morgen bestellen.

Bestel je voor 17u? Dan kunnen we je was nog dezelfde dag komen ophalen. Bestellingen na 17u worden dan de dag nadien opgehaald.

Liever toch een ophaling overdag? Laat het ons weten.

Moet ik mijn kleding in een wasmand afgeven?

De Laundribro heeft achterin de Tuktuk een hele berg herbruikbare zakken liggen. Bij het ophalen laadt die dan je was veilig over in een afgesloten zak en markeert die met jou gegevens. Lekker veilig! Wanneer je je spullen al in een zak hebt gestoken, nemen we deze natuurlijk graag mee en krijg je deze nadien gewoon van ons terug.

 Moet ik alles op voorhand tellen?

Bij het plannen van een ophaling kan je eenvoudig de juiste items toevoegen aan je bestelling en deze afrekenen. Plan je liever een ophaling zonder iets te hoeven tellen of online aan te duiden? Meld je aan en plan een vrije ophaling. Hierbij geef je gewoon je wasgoed mee en wordt nadien alles professioneel gesorteerd en geteld. Nadien krijg je dan een overzichtje van wat er allemaal gewassen is, met een handige link om snel af te rekenen.

Kunnen jullie wel wasvoorschriften lezen?

Wasvoorwattes? Wij zijn geboren met wasvoorschriften! Onze voorouders lazen al wasvoorschriften voor het cool werd.

Nee, serieus, ons professioneel wasteam bekijkt de wasvoorschriften voor elke kledingstuk zodat het zeker correct behandeld wordt, en jij erna niet met een XXXXS zit opgezadeld.

Wanneer komen jullie mijn was terugbrengen?

Wanneer dat voor jou het beste uitkomt! Selecteer het gepaste tijdslot tijdens het afrekenen, en wij komen die avond tussen 19u en 22u bij je langs. Geef je bijvoorbeeld maandagavond je was af, dan kunnen we die donderdagavond al proper gewassen terugbrengen.

Door de Covid-19 situatie zullen de leveringen de komende weken jammer genoeg wel iets onvoorspelbaarder zijn. Zo moet je kledij eerst even in quarantaine alvorens we ze kunnen wassen. Natuurlijk houden we je steeds op de hoogte over mogelijke vertragingen.

Nemen jullie dienstencheques aan

Nog niet, maar we werken er hard aan om zo snel mogelijk dienstencheques te kunnen aanvaarden voor alle strijkdiensten.

Hoe ecologisch zijn jullie?

Onze Tuktuks stoten tot wel 122 keer minder CO2 uit (1.2 gram CO2/km) dan een typische bestelwagen (158 gram CO2/km). Zo beperken we onze impact op het klimaat, maar kunnen we toch snel en eenvoudig je was komen ophalen.

Voor droogkuis gebruiken we dé milieuvriendelijkste producten die er vandaag bestaan. Een bijkomend voordeel is dat uw kleding ook tot 10 keer vaker kan gereinigd worden dan met de traditionele methodes.

Wat is droogkuis?

Bij droogkuis reinigen we de kleren zonder water, maar met een solvent. Sommige kledingstukken kunnen namelijk niet met water gewassen worden, omdat de kans op krimpen of verkleuringen te hoog is. Milieuvriendelijk droogkuisen is dus dé oplossing voor maatpakken, kleedjes en andere delicate items.

Welke maatregelen nemen jullie omtrent Covid-19?

Ja, ook wij moeten opletten voor dit vieze beestje. Doordat de laundribro's veilig je was kunnen sorteren en wassen, moet je afgeleverde was 48u extra in quarantaine. Een mini lockdown(feestje) voor je kledij, jammer maar waar.

Hierna is het zeker virusvrij voor de wasserij. Ook halen en leveren we alles met de nodige afstand en alcoholgel. Veiligheid eerste, propere was ook stiekem eerst.